Nebankové pôžičk

28.08.2011 20:35

Ak vám banka nepožičia, alebo si z určitého dôvodu nechcete od banky požičať peniaze, nezostáva vám nič iné ako skúsiť nebankové pôžičky.
Ich výhodou je, že vám vo väčšine prípadov požičia akúkoľvek sumu takmer na čokoľvek. Nevýhodou nebankové pôžičky môže byť vyšší úrok ako v banke. Existujú ale spoločnosti, ktoré vám dajú nebankovú pôžičku za nižší úrok ako banka. V prípade, že si chcete vziať pôžičku, je teda nutné pozrieť sa na možné typy pôžičiek a možností a vybrať si tú, ktorá je pre vás najlepšie a ktorú si môžete dovoliť.


Nebankové pôžičky sú vhodné predovšetkým pre klientov, ktorí nespĺňajú vysoké požiadavky bánk na poskytnutie pôžičky. Požiadavky a kritériá na zabezpečenie bankové pôžičky sú napríklad: čistý zápis v registri dlžníkov alebo dostatočný mesačný príjem. U nebankových pôžičiek online nie je nutné dokladať výpis mesačných príjmu ani sa neprihliada k zápisniciam do registra dlžníkov, takže všetci klienti, ktorí neuspeli s online žiadosťou o pôžičku v banke, môžu požiadať o online pôžičku niektorý z nebankových subjektov. Nebankové pôžičky online navyše poskytujú výhodu v podobe možnosti preštudovať si starostlivo podmienky pre rokovanie pôžičky v pokoji a pohodlí domova.


Výhody nebankové pôžičky
+ Vhodné pre zamestnancov, dôchodcov, ženy na materskej dovolenke, študentov, aj nezamestnaných
+ Nekontrolujú sa bankové a nebankové registre
+ Dohodnutie iz pohodlia domova (telefón, internet)
+ Peniaze na čokoľvek až do výšky niekoľkých miliónov Sk
+ Nemusí byť nutný doklad o výške príjmu
Nevýhody nebankových pôžičiek
- Často poplatok za vybavenie nebankové pôžičky
- Čerpanie pôžičky obvykle do desiatich dní po schválení
- Pri vyšších sumách ručenie zástavou nehnuteľnosti, či ručiteľom