Pôžičky pre študentov

28.08.2011 20:39

Pôžičky pre študentov sú veľmi špecifickou časťou finančného trhu, pretože študent zvyčajne nemôže preukázať dostatočnú bonitu a pravidelný príjem. K tomu potom slúži ručiteľ, ktorý sa za študentovu pôžičku zaručí. Ak však už aj študent má pravidelný príjem, je mu pôžička poskytnutá okamžite bez čakania. Pôžičky pre študentov sú totiž veľmi priechodné a žiadateľom je zvyčajne vyhovené. Stačí dva doklady totožnosti, vyplnenie online žiadosti a peniaze sú takmer na ceste.
Nákladnosť študentského života, hoci striedmeho, je obrovská. Preto väčšina študentov aspoň nejakým spôsobom pracuje. A pravidelný príjem z brigády je všetko, čo potrebujete, aby ste si mohli požiadať o výhodnú pôžičku od nebankovej spoločnosti.
Pôžičky pre študentov - Áno či nie?
To, že pôžičky pre študentov poskytujú väčšinou nebankové spoločnosti so sebou nesie aj určité riziká. Predovšetkým majú tieto spoločnosti väčšinou vyššie úroky. A tiež sankcie za nesplatenie bývajú veľmi tvrdé. Než sa do toho pustíte, mali by ste si starostlivo premyslieť na čo si požičiavate a ako to splatíte. Zamyslite sa teda nad tým či nemáte aj iné možnosti, často oveľa výhodnejšie (prečerpanie účtu do mínusu, kreditná karta atď.)